Individuele begeleiding

U kan bij ons terecht voor advies over de aanschaf van een hond of kat, de keuze van het ras, geslacht, leeftijd, de kweker, enz. Ook als u vragen heeft in verband met de opvoeding of het gedrag van uw huisdier, kunnen wij u verder helpen.

Honden en katten kunnen zeer uiteenlopende gedragsproblemen vertonen zoals onzindelijkheid, sproeien, overmatig blaffen, niet alleen thuis kunnen blijven, uitvallen naar andere honden, vernielen, agressie en angst.

Het gedrag van uw huisdier wordt onder meer beïnvloed door zijn gezondheidstoestand. Pijn en andere lichamelijke aandoeningen kunnen een gedragsprobleem veroorzaken of in stand houden. Alvorens een afspraak te maken bij Co-apto, kan u het probleem daarom best eerst aan uw dierenarts voorleggen.

Een gedragsconsult vindt plaats bij u thuis. Indien mogelijk dienen alle betrokken gezinsleden aanwezig te zijn. Tijdens een consult wordt een diagnose gesteld en de oorzaak van het probleem besproken. Vervolgens wordt er een therapie samengesteld die in detail met de eigenaar wordt doorgenomen.

In de meeste gevallen volstaat een enkele afspraak met verdere telefonische opvolging. Indien nodig vinden er vervolgafspraken plaats, waarbij onder begeleiding van de gedragstherapeute een aantal praktische oefensessies kunnen opgesteld worden.