Over Co-apto

Het Latijnse Coapto is een variant van adapto (aanpassen) en betekent 'samenvoegen' of 'geschikt maken'. Bij Co-apto proberen wij er voor te zorgen dat u en uw huisdier 'goed samen passen' en veel plezier aan elkaar kunnen beleven. Dit doen we door u, als eigenaar, inzicht te geven in het gedrag van uw hond of kat. Wij willen u de nodige kennis meegeven, zodat probleemgedrag kan voorkomen worden en u een relatie kan opbouwen gebaseerd op wederzijds respect. 

Co-apto wordt geleid door Ilse Demandt. Ilse is afgestudeerd als biologe aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde nadien de opleiding 'Gedragsbegeleiding voor gezelschapsdieren' aan de Universiteit van Southampton, Groot-Brittannië (PG Diploma Companion Animal Behaviour Counselling).

Ze blijft zich verder bijscholen door het volgen van verscheidene lezingen, workshops en cursussen in België, Nederland en Groot-Brittannië over positieve trainingstechnieken en gedragsbegeleiding voor gezelschapsdieren.

Ilse is lid en coördinator van de VZW Association of Pet Dog Trainers for Belgium and The Netherlands (APDT-BeNe). Alle leden van deze trainersorganisatie, die in 1995 werd opgericht door John Fisher, zijn trouw aan het ‘geen slipketting’-beleid en trainen op een beloningsgerichte en hondvriendelijke manier. De APDT-BeNe heeft als doel het vaststellen en handhaven van een professionele standaard voor het trainen en opvoeden van huishonden. Sinds 2015 is Ilse ook lid van de Vereniging voor Diergedragstherapeuten VZW (VDG).

Gevolgde lezingen en opleidingen